MAJAKOVSKIJPROGRAMMET

VLADIMIR MAJAKOVSKIJ - den ryska futurismens stora poet. Hans dikter fanns översatta av Jangfeld och Harding och låg till grund för inspirationen. Under sommaren 72 tonsattes och bearbetades Majakovskijs poesi för att passa den rockbaserade musik som Nynningen gjort till sin.

Majakovskijprogrammet belv en scenföreställning om den ryske poeten som gick på turné under hösten 1972 över ela södra Sverige.

"Balladernas konst är en gammal konst
men om orden svider
om orden talar om det som svider
blir det lätt en ballad om nyare tider"

Ljudfiler:

lyssna uppläsning av Totta Näslund
lyssna liveinspelningFÖR FULL HALS blev Nynningens andra LP (1973) och gavs ut remastrad på DVD hösten 2009 i MNW jubileumsserie.

Här finns en unik grovmix från inspelningen av låten För Full Hals och maj 1972. Eftersom MNW:s på den tiden enbart förfogade av en fyrkanalsbandspelare spelades det mesta av musiken in live. Blås, körer, pålägg kom till senare. Den här versionen är råare och mer naken. Efterredigrad på senare tid.

lyssna


Här nedan är en variant av omslaget FÖR FULL HALS, som togs hemma i fotografen Tom Benssons lägenhet i Haga. Fr v: Dennis Lund, Nikke Ström, Bernt Andersson, Totta Näslund, Tomas Forssell, Mikael Gyllenstig, Bertil Goldberg och Bengt Blomgren.


Foto: Tom Bensson