NYNNINGEN 2017: fr v Thomas Jäderlund, Lisen Rylander Löve, Nikke Ström, Per Melin, Tomas Forssell och Bengt Blomgren.

NYNNINGEN återuppstår med Majakovskij

NYNNINGEN bildades 1971 och existerade i flera olika konstellationer fram till sista turnén våren 1980. Gruppen tillhörde musikrörelsen och blev välkända över hela landet med sin politiska rockmusik som präglade gruppens fyra skivor. Ett av bandets album blev en klassiker som ofta nämns som en av de bästa skivorna från sjuttiotalet: FÖR FULL HALS.

Det var bandets medlemmar Tomas Forssell och Bertil Goldberg som bestämde sig för att tonsätta och översätta den ryske poeten Vladimir Majakovskijs dikter till rockmusik. Gruppen turnerade i flera år med ”Majakovskijprogrammet” och sångaren Totta Näslund profilerade med sin starka och personliga röst. Nynningen samarbetade under åren mycket med Nationalteatern, där både Totta Näslund och Nikke Ström sedan ingick.

Under 2016 återuppstod sättningen av NYNNINGEN från 1973 med snudd på samtliga originalmedlemmar. Bandet gjorde en strålande premiär på ett fullsatt Pustervik i Göteborg i december och turnerade runt i landet under januari och februari 2017.

Till spelningarna sommaren 2017 ingår två eminenta blåsare som fasta medlemmar.

Bandet består av: Tomas Forssell/elgitarr och sång, Nikke Ström/elbas, Bengan Blomgren/ elgitarr, Per Melin/trummor, Lisen Rylander/saxofoner och sång och Thomas Jäderlund/saxofoner och sång. Hela albumet FÖR FULL HALS spelas och dessutom presenteras flera andra av gruppens låtar.

-Vi gör inte det här som en nostalgisk tripp. Vi gör det som en hyllning till poeten Majakovskij och den framtidsoptimism som han och många andra kände när det gamla ryska samhället brakade ihop. Men vi gör det också som en hyllning till oss själva och den tid vi verkade i.

-Det är många som tror att sjuttiotalet var en tråkig och enkelriktad tid. Inte alls, inom musikrörelsen där vi var en del regerade fantasin och mängder av musikaliska uttryck sida vid sida.

För mer info: www.facebook.com/Nynningen

http://www.lira.se/proggrock-av-varldsklass-nar-nynningen-aterforenades/

http://hymn.se/2016/12/28/nynningen-tillbaka-efter-36-ar/

Kontakt och bokning: Nikke Ström 0708 421406 Tomas Forssell 0708 402240

NYNNINGEN bildades 1971 och var verksamma under musikrörelsen fram till 1980 med ett antal olika sättningar.

HÄR FINNS MER ATT LÄSA OM HUR GRUPPEN STARTADES

PRESSFOTO 6,1 MB

AFFISCH 15 MB