PRESSINFORMATION

STARTEN
F
iguren HäJKåN BäJKåN föddes i "Blom-Blom, Bäjkån och Knallert", en gatushow som blev ett TV-program 1984. Sen blev det barnradio och det pågick mellan 1984 till in på 2006 med ca 1.500 program, bland annat Sveriges Radios Julkalender 1991.

GRAMMIS OCH PRIX NORDICA
Häjkån Bäjkån i barnradion blev ett populärt forum med såväl musik-program, teaterbaserad barnradio och undersökande journalistik för barn. Tomas Forssell fick 1998 Prix Nordica för bästa nordiska barnradioprogram med programmet "Bäjkån i djurparken".

Första skivan med Häjkån Bäjkån kom ut 1989. Två år senare belönades Tomas Forssell och "Häjkån, mera Bäjkån!" med en Grammis för bästa barnproduktion. Två gånger ytterligare blev Tomas Forssel grammisnominerad, senaste gången var det 2005.
Sammanlagt nio egna produktioner med Häjkån Bäjkån har släppts. 2012 släpptes "Bäjkån och Bällman" - hela julkalenderna i en en Cd-box med fyra skivor och alla avsnitt.

TURNE
Häjkån Bäjkån Band startade som turnerande band 1991 och med hjälp av stöd från Statens Kulturråd kune gruppen existera fram till 2005. När bandet turnerade som mest var det ca 150 konserter per år, på dagis, i skolor, festivaler, folkparker, stadsfester, TV och radio.PRESSFOTO


Pressbild kan laddas ner här:
Häjkån Bäjkån (300 dpi)

Annonsbild och annonslogotyp kan laddas ner här:
Foto till annons

Logotyp till annons


BIOGRAFI


Tomas Forssell

...började spela musik för barn med Nynningen 1971, en grupp han var med om att bilda tillsammans med Totta Näslund och Bertil Goldberg. Nynningen samarbetade med Nationalteatern i Göteborg.

...förenades med med Thomas Wiehe 1975 och de samarbetade i flera produktioner för barn; två turnéföreställningar, TV-serien "En fralla för alla" samt vuxenskivan "Mögel".

...bildade tillsammans med Ted Ström musikgruppen Skottes i Luleå 1977, en grupp som senare blev barnteatergrupp och Gävle Kommuns egna barnmusikteatergrupp.

... släppte sitt första soloalbum 1978,"Ingenting står står stilla" och 1980 det andra, "Nya Tider". Medverkade gjorde bland andra Totta Näslund, Turid, Maria Rosén, Bernt Andersson, Rekyl och Skottes Musikorkester.

...arbetade under hela 80-talet som teatermusiker och skådespelare vid bl.a.Dalateatern i Falun, Folkteatern i Gävle och Byteatern i Kalmar. Under en period även ett samarbete med Thomas och Jujja Wieslander som stod bakom "Mamma Mu och kråkan" med musik till skivan "Lillebrors låtar" och TV-serien "Uppfinnarrock".

...arbetade 2012 vid Smålands Musik och Teater i Jönköping där han gjorde musik till och medverade i föreställningen "Bäckalyckan" av Ulla Thylén.

... spelar med Proggen All Stars, en återträff med musiker från Kebnekajse, Samla Mammas Manna, Nynningen, Nationalteatern m. fl. Gruppen har spelat vid några speciella tillfällen sedan våren 2013.


Tillbaka till första sidan